Adventi készülődés

15. nap – december 15.

NAPI IDÉZET

Pásztorok tanyáztak a vidéken, kint a szabad ég alatt, és éjnek idején őrizték nyájukat. Egyszerre csak ott állt előttük az Úr angyala, és beragyogta őket az Úr dicsősége. Nagyon megijedtek. De az angyal így szólt hozzájuk: „Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek. Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában. Ez lesz a jel: Találtok egy jászolba fektetett, bepólyált gyermeket.”

(Lk 2,8-12)


LÉLEKMELENGETŐ

A postás kétszer csengetett. Öt nap volt még Karácsonyig. A kezében jó nagy, gazdagon díszített papírba csomagolt, aranyos szalaggal átkötött csomagot tartott.
-Szabad! – mondta egy hang odabentről.
A postás belépett. Lepusztult lakás volt: sötét, poros szobában találta magát. A karosszékben öregember ült.
-Nézze csak, milyen csodaszép karácsonyi csomag! – kurjantotta vidáman a postásfiú.
-Köszönöm! Tegye csak le a földre! – mondta az öregember végtelenül szomorúan.

A postás értetlenül nézett a csomaggal a kezében. Pontosan érezte, hogy a csomag tele van jó dolgokkal, és az öregember sem tűnt olyannak, mint aki szórakozik vele. Akkor miért olyan szomorú?
-De, uram, nem kellene örömmel fogadnia ezt a nagyszerű ajándékot?
-Nem vagyok rá képes… Egyáltalán nem – mondta az öregember könnyes szemekkel. És elmesélte a postásnak a lánya történetét, aki a közeli városba ment férjhez, és meggazdagodott. Minden évben küld neki egy csomagot Karácsonykor, kis cédulával: „Lányodtól, Luisától és férjétől”. Soha semmi személyes jókívánság, egy látogatás, egy meghívás: „Gyere, töltsd velünk a Karácsonyt!”
-Jöjjön, mutatok valamit! – tette hozzá az öreg, és fáradtan felállt. A postásfiú követte őt a kamrához. Az öreg kinyitotta az ajtót.
-De… – mondta a postás. A kamra zsúfolásig volt karácsonyi ajándékokkal. A drága papír és a csillogó szalagok érintetlenek voltak.
-De hát ki sem nyitotta őket – kiáltott fel elképedve a postás.
-Nem! – mondta bánatosan az öreg. – Nincs bennük szeretet.

(Burno Ferrero)


LÉLEKIRÁNYTŰ

A héten készítsd fel a szívedet és ha még nem vagy túl rajta, gyónj meg!

Ma szombat van, holnap vasárnap, éppen ideális. Valamelyik napon úgyis mész vasárnapi szentmisére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük