Adventi készülődés

18. nap – december 18.

NAPI IDÉZET

Mária meg mind emlékezetébe véste szavaikat és szívében egyeztette. A pásztorok hazatértek, dicsőítették és magasztalták az Istent mindenért, amit csak hallottak, és úgy láttak, ahogy tudtul adták nekik.

(Lk 2,19-20)


BETLEHEM

A karácsonyi ünnepkör legfontosabb részlete a Betlehemi jelenet. Nagyon fontos pillanata az ünnepnek, amikor az ember csöndben, a fa fényei mellett megáll az újszülött Jézus jászlánál és  hagyja, hogy Ő megérintsen. Hiszen erről szól a Karácsony. Róla. A Megváltóról.

…ne feledkezzetek el idén sem a Betlehemekről. Keressétek elő, poroljátok le a tavalyit, vagy szerezzetek be egyet, ha ez még mindig hiánycikk nálatok.

Azért segítség képen, hogy ismét lehessen nyomtatni, vagy előhívatni nagyban és képkeretben a fa alá tenni. Ez egy nagy méretű kép. Kb. 68×38 cm. Tetszés szerint természetesen alakítható.

Kattints a képre az eredeti méret letöltéséért!

forrás (itt még eggyel nagyobb felbontásban is megtalálható)


 

LÉLEKIRÁNYTŰ

Egy építkezésen az egyik munkás szaladgál az üres talicskával. Megkérdezi a főnök: Te ott, mit rohangálsz azzal az üres talicskával? Jaj, drága főnök, hát akkora itt a hajtás, hogy nincsen időm megpakolni!

Tégy meg valamit, amit régóta halogatsz!

Ma csinálj meg valamit, amit már egy ideje meg szerettél volna tenni, de az élet adta rohanásban valahogy mindig elmaradt. Ne halogasd tovább, ma tedd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük