Adventi készülődés

20. nap – december 20.

NAPI IDÉZET

Amikor a júdeai Betlehemben Heródes király idejében Jézus megszületett, bölcsek jöttek napkeletről Jeruzsálembe és kérdezősködtek: „Hol van a zsidók újszülött királya? Láttuk csillagát napkeleten, s eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat.”

(Mt 2,1-2)


 

RECEPTAJÁNLÓ

HÁZI MÁJKRÉM

Ez a recept keresztanyukámtól származik. Ő küldte el nekem egyszer levélben. Egyétek jó étvággyal! Nagyon finom. Ezúton is köszönöm neki még egyszer, hogy megosztotta velem.

Hozzávalók:

  • 1 kg máj (sertés, csirke attól függően, hogy milyen májkrémet szeretnénk)
  • 30 dkg hasa szalonna + zsíros császárszalonna (lehet mangalica is)
  • 3 gerezd fokhagyma nyersen
  • vöröshagyma (a dinszteléshez)
  • 1 kanál mustár
  • fűszerek: majoranna, rozmaring, zsálya, bors (ízlés szerint)
  • bors
  • őrölt paprika
  • só (ha a szalonna nem sózná meg eléggé)

Elkészítés:

  1. A májat meg kell dinsztelni a hagymán és egy kis olajon. (Sót még ne tegyél bele, mert kemény marad a máj!) 
  2. Szalonnát zsírjára kell pirítani.
  3. Az eddigieket a mustárral és a fokhagymával együtt bele kell tenni a turmixba. Ha krémes, akkor érdemes kóstolni és ha szükséges még sózni. Én a fűszereket is ilyenkor szoktam bele tenni. Nálunk a gyerekek nem szeretik benne a fokhagymát így anélkül esszük.
A kép illusztráció. Sajnos nem az én fényképem, de a végeredmény hasonlóan néz ki 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük