Adventi készülődés

24. nap – december 24.

NAPI IDÉZET

Az Ige testté lett, és köztünk lakott, és mi láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttének dicsőségét, aki telve volt kegyelemmel és igazsággal.

(Jn 1,14)


LÉLEKIRÁNYTŰ

Itt a Karácsony – Lelki „strandszezon”?

Kunszabó Anna írása

Az advent csak úgy elrepült. Azt hiszem, többen érezhetjük így… A feladathegyeket cipelve arra eszméltem nemrég, hogy csak néhány nap maradt. […]

Az, hogy lélekben megérkezzünk a jászolhoz, és mi is készen álljunk az ünnepre, figyelmet érdemel. A helyzet persze összetett, hiszen azt mindenki észreveheti, ha nem sütsz idén mézeskalácsot, vagy nem szereztél be ajándékot. Talán ferde szemmel néznék, ha fésülködésre se találnál időt és fogmosás nélkül esnél be szenteste. Ami látványos, arra könnyebb figyelni, az közbeszéd és közérdeklődés tárgya, az előtérbe kerül. A lényeg pedig láthatatlan. Senki nem fog élcelődni rajtad a lelkiállapotod miatt, nem fogják végigmérni a lelked, nem fognak kuncogni vagy irigykedni.

Karácsonyra szeretnénk lelkileg a legjobb formánkat hozni, bizonyos értelemben így „lelki strandszezon” is az ünnep. A különbség persze a nyárra ütemezett fogyásokhoz és edzésekhez képest szembeszökő. Itt csak ketten vagytok a parton. Isten és te. Ő az egyetlen, aki látni fogja, hogy vagy éppen jelen, az egyetlen, aki előtt nem titkolhatod, milyen is vagy valójában.

Azoknak, akik úgy érzik, lélekben nem tudtak felkészülni rendesen, van egy jó hírem. Isten nem tökéletes személyekkel szeretne találkozni, hanem emberekkel, velünk. Végtelen szeretettel vár téged, és reméli, hogy úgy döntesz, elé állsz, felé fordulsz úgy, ahogy vagy. Az, hogy valóban vele vagy, fontosabb számára, mint az, milyen állapotban érkezel. Várja, hogy találkozzatok a parton és megfürödj az Ő megtisztító kegyelmében.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük